Detartratie voor de tanden van uw huisdier

Detartratie

Detartratie is het reinigen van de tanden van uw huisdier met een speciaal toestel. Aangezien een dier zijn tanden zelf niet kan poetsen, zal hij in de loop der jaren zeer veel tandsteen opstapelen. Door de opstapeling van de tandsteen, zal een ontsteking in de mond ontstaan en kunnen bacteriën er volop groeien en leven van de etensrestjes die tussen de tanden blijven zitten.

Wanneer de ontsteking erger wordt, krijgt uw dier tandpijn. Bovendien bestaat er kans op spreiding van de infectie wanneer de bacteriën in de bloedbaan worden opgenomen, wat kan leiden tot de aantasting van verschillende organen.

Een detartratie gebeurt bij onze huisdieren onder volledige anesthesie. Daarom wordt er gevraagd uw huisdier ’s ochtends nuchter binnen te brengen. In de loop van de voormiddag zal uw vriend dan de behandeling ondergaan en daarna kan hij heel rustig wakker worden in een verwarmd hokje in de hospitalisatie. Tegen de avond, wanneer hij/zij goed wakker is, mag hij/zij terug naar huis.

Contact Informatie

Rijksweg 12 Sint-Baafs-Vijve 8710
056/66 23 66
0485/28 53 68

Dierenarts Kirsten

  • Welkom in mijn dierenartspraktijk te Wielsbeke. Uw dieren zijn altijd in goede handen. We behandelen uw huisdier steeds met de nodige zorg, van neus tot staart.